Om oss


Familjeföretaget Sonnys Maskiner AB startades 1974 på en gård utanför Grästorp. Vi började med att köpa in begagnade skördetröskor, traktorer och grävmaskiner, främst från Danmark. Maskinerna renoverades och såldes. På gården med tillhörande skog testar vi än idag nya konstruktioner innan produktion och försäljning startar. Allteftersom tiden gick uttökades sortimentet med nya maskiner och redskap.

1977 flyttade Sonnys Maskiner in i nybyggda lokaler på 1200m² på industriområdet i Grästorp. Senare har lokalerna byggts ut i etapper och omfattar idag 8.300m².

1982 köpte Sonnys Maskiner Josve Industri AB i Vedum med en verkstadsyta av ca 3.000m². I samband med detta köp började vi tillverka lantbruksmaskiner och skogsbruksmaskiner.

I mitten av 1990-talet köpte Sonnys Maskiner tillverkningsrätten av den välkända Starkranen. I köpet ingick hela verkstadsutrustningen och innevarande lager på Star Mekaniska i Virserum.

Sedan 1990 tillverkar vi även värmeutrustning för flis-, spannmål- och pelletseldning (Sonnys Multistoker).

2015 köpte Sonnys Maskiner rättigheterna till Kartabys berömda program av skogstillbehör.

Ca 90% av produkterna som vi säljer kommer från vår egen tillverkning i Sverige. Men vi saluför även såmaskiner från Fiona i Danmark, jordfräsar från Muratori i Italien, flistuggar från PC Stål i Danmark och pannor från Tulimax i Finland.

Våra kunder är belägna främst i Sverige men vi har även export till länder som Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, Slovenien, Polen, Tyskland, Frankrike, Estland, Lettland, Litauen, Canada och Dominikanska Republiken.